Actio Populi - macht aan de bevolking

Actio Populi is een onafhankelijk en neutraal burgerinitiatief dat het onvermogen en/of de onwil van politici wil verhelpen. Volgens ons dient de democratie en dus ook de politiek voor de burger, door de burger en van de burger te zijn. Jammer genoeg stellen we vast dat we louter behandeld worden als kiesvee. Met de oprichting van de vzw Actio Populi willen we kordaat optreden tegen de wortel van de meeste problemen in onze samenleving: de schijndemocratie in België. Actio Populi is ontstaan uit het engagement van een twintigtal personen, elk met hun eigen maatschappelijke achtergrond en politieke overtuiging maar allen met één en hetzelfde doel, nl. het democratiseren van de democratie in België. Werkelijke inspraak in de Belgische democratie kan echter maar haalbaar zijn als deze gedragen wordt door een aanzienlijk deel van de bevolking. De kracht van Actio Populi zal er zijn doordat duizenden mensen, liefst honderdduizenden mensen zich aansluiten bij deze VZW en haar doelstellingen steunen. De oplossing is de expliciete erkenning van het recht om bindende referenda (volksraadpleging) te houden aan werkbare voorwaarden. Onze sociale rechten worden vernietigd, het openbaar domein waarin onze ouders geïnvesteerd hebben, wordt verkocht aan de vrienden van onze politici. Lobbyisten hebben de macht in de democratie, niet de burgers. Daarom vraagt Actio Populi aan allen om zich nu samen te scharen achter één idee: het recht om bindende referendums te houden. Tenslotte willen wij liever een revolutie binnen de wet, dan een revolutie buiten de wet zoals toestanden in Griekenland, Portugal en Spanje die van laatstgenoemde een voorbode zijn.

De schijndemocratie heeft heel wat gevolgen:

– torenhoge belastingen terwijl vele diensten die we in ruil krijgen te kort schieten.
– de privé-economie, de motor van een land, wordt overbelast.
– privatiseringen van openbaar domein waar vroegere generaties hard voor gewerkt hebben opdat toekomstige generaties het beter zouden hebben (Electrabel).
– toekennen van meer rechten aan daders dan aan slachtoffers.
– de uitgaven van de parketten zijn onbekend.
– verkopen van overheidsgebouwen aan weggeefprijzen.
– regeringscrisissen (zelfs eentje van 500 dagen).
– een onbestaand Zilverfonds en een tikkende pensioenbom.
– schending van onze eigen Grondwet zonder dat we er iets aan kunnen doen (de goocheltruc met artikel van 195 van de Grondwet, benoeming van ministers door partijvoorzitters, enz.)
– een superbureaucratie.
– de bloei van een inefficiënte staatseconomie.
– overbetutteling door de overheid door middel van allerlei ongevraagde en onnodige premies.
– vriendjespolitiek door middel van subsidietoekenningen en politieke benoemingen.
– klassenjustitie doordat onder andere misdrijven afgekocht kunnen worden.
– urgente maatschappelijke problemen die niet aangepakt worden (klokkenluidersbescherming, onverjaarbaarheid kindermisbruik, enz.).
– een nodeloos complexe staatsstructuur.
– wanbeleid (verkoop Fortis, bestuur van Dexia, Waterwegen en Zeekanaal).
– verspilling belastingsgeld (Dexia).
– paradijs voor dievenbendes wegens gebrekkig justitieapparaat.
– typisch opstarten van openbare werken voor de verkiezingen.
– … vul zelf aan.

Actio Populi.
Website: actiopopuli.be
Facebook: hwww.facebook.com/actio.populi

001
krimineel.com

002
krimineel.com

003
krimineel.com

 

Trefwoorden: ,

3 reacties op Actio Populi – macht aan de bevolking

x
27 augustus 2013 19:37

dat systeem van bindende referenda bestaat in Zwitserland

ergens lijkt het me geen goed idee iedere volslagen idioot met halve informatie een bindende stem te geven om bepaalde materie te laten beoordelen

ge stelt uw vertrouwen in een persoon die bekwaam is en als ge niet tevreden bent met het beleid, straft ge hem daar via democratische controle voor af.

met de wet als systeem is er niet mis, het zijn uiteindelijk de bestuurders die het verknoeien. vergelijk het met een auto die op papier perfect in orde is, maar een onbekwame chauffeur die er mee crasht.

komkommer
28 augustus 2013 12:33

Indeed, grote groepen zijn door een kleine minderheid of individuen makkelijke te manipuleren. Dus dit systeem gaat ook niet werken.

Liever systeem van, degene die de verkiezingen wint, dat diegene het allemaal voor het zeggen krijgt voor de komende 5 jaar. Met compromissen sluiten geraak je niet uit een crisis. En ook geen waals vlaamse toestanden meer, ik wil evengoed op de ps kunnen stemmen (moest ik dat willen), als wat iemand uit virton op het vb zou moeten kunnen stemmen. Die schijn democratie is gewoon het gevolg van het moeten sluiten van compromissen en moeten toegeven aan meerdere gemeenschappen.

djwaves
31 augustus 2013 11:45

de politiek is door de burger gestemt … er is genoeg politiek partijen !! een niewe is niet nodig

Niet gevonden?

Aanwezig

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Meisjes van plezier

 

Gehost door

TransIP