De beste speakers voor je woonkamer

Voor iedere muziekliefhebber is de aanschaf van een goede muziek installatie met bijpassende luidsprekers een zaak waarover goed moet worden nagedacht.

Goede audioapparatuur is niet goedkoop, maar is zijn geld meer dan waard. Eigenlijk zijn er maar twee dingen echt belangrijk: koop kwaliteit en zoek iets uit dat bet beste aansluit bij datgene waar je het voor gaat gebruiken. De beste speakers om klassieke muziek mee te beluisteren zijn niet per sé de meest geschikte voor een thuisbioscoop en vice versa.

Regel één bij de aanschaf van een audioinstallatie is dat de weakest link uiteindelijk het eindresultaat bepaalt. Een goedkope versterker koppelen aan state-of-the-art koptelefoon heeft dus geen enkele zin. Hetzelfde geldt voor de geluidsdrager: de cd-speler of de platenspeler (jawel, die komen weer helemaal terug!). Ook de bekabeling vergt enige aandacht. Al moet je hier niet overdrijven: gouden pluggen en luidsprekerkabels van honderd euro per meter zijn meestal wegggegooid geld. Laat je hiervoor adviseren bij een goede audiowinkel.

Laten we ervan uitgaan dat je een topklasse versterker hebt gekocht met een uitgangsvermogen van bijvoorbeeld 80 Watt. Je hebt een goede cd-speler met de juiste bekabeling aangesloten. Nu ga je bijpassende speakers kopen, maar welke? Dat hangt in de eerste plaats af van welke muziek je gaat luisteren.

Klassiek en Jazz
Voor de liefhebber van klassiek en jazz is een paar goede vloerstaande luidsprekers met ingebouwde woofer het beste. Tenzij je kiest voor monitor speakers heeft elke luidspreker een eigen geluidskleur, variërend van heel warm tot extreem helder. Dat is een kwestie van smaak. Probeer de luidspreker dan ook uit bij een audiowinkel. Neem een cd mee die je goed kent, zo kun je de verschillen beter horen. Een andere optie is de compacte luidpreker, die bijvoorbeeld in een boekenkast kan worden geplaatst. Deze hebben in de regel een wat minder warm geluid maar ook deze zijn in een zeer goede kwaliteit te krijgen!

Dance en dubstep
Woon je in een vrijstaand huis en ben je van plan om feesten te geven met dancemuziek of dubstep, waarbij flink lawaai mag worden gemaakt? Kies dan voor wat robuustere luidsprekers met een grote tweeter en koop een aparte subwoofer voor de lage tonen. Let wel: in een gehorig huis met buren heeft dit geen zin, want voor je het weet ontaardt dit in een burenruzie.

Thuisbioscoop
Wil je de speakers ook gebruiken voor je thuisbioscoop? In dit geval vul je bovenstaande luidsprekers aan met een subwoofer (als je die nog niet had), center luidspreker en satellietboxjes.

www.teufelaudio.nl

001
krimineel.com

002
krimineel.com

003
krimineel.com

004
krimineel.com

005
krimineel.com

006
krimineel.com

007
krimineel.com

 

Trefwoorden: ,

9 reacties op Beste speakers voor je woonkamer

S
20 december 2012 10:10

Beetje reclame aan het maken precies
Voor mij is Bose de beste, zowel voor muziek als film. Je zal nooit geen krakende boxen hebben.

flopscore: Thumb up 2 Thumb down 9
jup
20 december 2012 10:48

Bose de beste haha das omdat ge niet verder kijkt dan uw neus lang is. Hoe cliché kunde zijn. Das zoals i-pod is de beste zonder te kijken wat er nog op de markt is.

verhitte gemoederen: Thumb up 10 Thumb down 6
jup
20 december 2012 11:04
fernseher
20 december 2012 11:29

Had ik het geld, stond ik elke week in de hifi-zaak

verhitte gemoederen: Thumb up 6 Thumb down 2
stippie
20 december 2012 12:10

:angel: jep voor elk butget wat wils

Thumb up 2 Thumb down 2
S
20 december 2012 15:15

@jup: nee man, ik kijk altijd goed rond voor alleer ik iets koop. t moet natuurlijk wel betaalbaar blijven ook hé. Er zullen altijd wel betere zijn, maar hoe beter hoe duurder ook meestal. K heb dan ook niet de duurste van Bose.

Thumb up 1 Thumb down 3
BeatsbyDrJoe
20 december 2012 17:32

hmm bose is op het moment Niks vergeleken met de Nieuwe Sonos set.. de sub is gewoon zo goed dat er geen mogelijke vervorming inkrijgt diepe klanken en hoge zijn prima te voelen en te horen en de “luidsprekers” zijn al gewoon zo goed is ook geen enkele vervorming in te krijge.. maar je mag ook meteen rekenen op 700 euro op een sub.. en 300 per luid.

oohja.. en Sonos is ook aan te sluiten op wifi dus de speakers hebben alleen een voeding nodig en een bridge er tussen dus geen bekabeling en even een appje downloaden en ready to go!

dus bose.. make yourself ready

Thumb up 4 Thumb down 0
piet piraat
20 december 2012 19:41

en voor rock?

Thumb up 0 Thumb down 2
S
20 december 2012 21:50

zoals ik dus zei kosten die allemaal veel geld. De mijne kost 600 € en vind da persoonlijk voldoende. meer moet dat niet zijn
JBL is ook goed maar opnieuw duur

Thumb up 0 Thumb down 2

Voeg een willekeurige afbeelding (.gif, .jpg, .png) toe.

Op zoek naar?

PEGIDA?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Archief

Categorieën

Krimineel!?

kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon
TransIP