Brief van Belgische moeder aan Marokkaanse

Over de inversie van waarden:
Een brief van een Belgische moeder aan een Marokkaanse moeder, na het zien van het televisiejournaal.

Geachte mevrouw,

Ik zag uw hevig protest voor de tv-camera’s tegen de overplaatsing van uw zoon van de gevangenis in Aarlen naar de gevangenis van Leuven.

Ik heb u horen klagen over de afstand die u nu scheidt van uw zoon en de moeilijkheden die u hebt met de verplaatsing om hem te gaan bezoeken.

Ik zag ook al de berichtgeving in de media door journalisten en verslaggevers over andere moeders in dezelfde situatie, zij worden verdedigd door diverse organisaties voor de verdediging van de mensen-rechten, enzovoort.

Ik ben ook een moeder en ik begrijp uw protesten en uw ontevredenheid. Ik wil me aansluiten bij uw strijd omdat, zoals u zal zien, er ook een grote afstand is die mij scheidt van mijn zoon.

Ik werk, maar verdien weinig en heb dezelfde financiële moeilijkheden om bij hem op bezoek te gaan. Met veel moeite geraak ik bij hem op zondag, want ik werk elke dag van de week, ook op zaterdag en ik heb ook nog andere familiale verplichtingen met mijn andere kinderen.

Mocht u het nog niet hebben begrepen, ik ben de moeder van de jongen die door uw zoon gruwelijk werd vermoord in het benzinestation waar hij ‘s nachts werkte om zijn studies te kunnen betalen en zijn familie te helpen.

Ik ga hem volgende zondag bezoeken. Terwijl u uw zoon in uw armen neemt en een knuffel geeft, zal ik enkele bloemen leggen op zijn bescheiden graf op het stads kerkhof.

Oh, bijna vergeten, u kan gerust zijn, de staat houdt een gedeelte van mijn schamele salaris in om de nieuwe matras voor uw zoon te betalen, omdat hij de vorige twee verbrandde in de gevangenis waar hij zijn straf uitzit voor de gruwelijke moord die hij pleegde.

Tenslotte, nog steeds als een moeder, zou ik iedereen willen vragen om mijn mail te laten circuleren, hoe discreet hij ook is. We kunnen misschien iets bijdragen om de omkering van menselijke waarden te stoppen.

Mensenrechten zouden enkel mogen gelden voor rechtschapen mensen!!!

UPDATE 17/03: De familie J. en N. Deconinck-Herssens heeft contact met krim opgenomen, om zich te distantiëren van deze brief. Hoe hun persoonlijke gegevens er onder zijn komen te staan is voor hen een raadsel. Ze vragen om deze kettingbrief dan ook niet langer te verspreiden, of door te sturen mocht u die ontvangen via e-mail. Dank voor uw begrip.

 

Trefwoorden: ,

26 reacties op Brief van Belgische moeder aan Marokkaanse

dodo
16 januari 2013 18:26

bravo!!! respect voor deze brief.

alleen jammer van de titel.
ik zie namelijk nergens in de brief het woord marokkaan(s) voorkomen. het had net zo goed een andere afkomst kunnen zijn want zieke hersenloze en hartenloze klootzakken heb je overal. die verdienen een kogel door de kop! wat voor afkomst dan ook!

topscore: Thumb up 12 Thumb down 2
komkommer
16 januari 2013 18:55

Dat adres en tel nr’s zou ik er nu toch afgelaten hebben, bij het posten van die brief. Is niet echt zoiets wat je nog op het internet wil staan hebben. Kan maar mensen op ideeën brengen

Thumb up 4 Thumb down 3
Cargo
16 januari 2013 20:28

lol, Dodo heeft gelijk! Het laat maar weer eens zien hoe bevooroordeeld Krimineel werkelijk is maar dat terzijde.

Ik snap niet goed wat de bedoeling is van deze brief, ik begrijp de schrijfster haar verdriet(als dit werkelijk gebeurd is) maar het klinkt alsof zij de moeder van de dader als de schuldige beziet.

Alsof de moeder van de dader al niet genoeg leed heeft om een moordenaar als zoon te hebben en de wetenschap dat ze gefaald heeft, ze kan gewoon niet meer op straat zonder plaats vervangende schuld en schaamte te voelen.

Ben er zeker van dat geen enkele moeder of vader hier trots op zou zijn of plezier aan zou hebben, integendeel!

Ze had haar brief beter gericht naar de dader.

flopscore: Thumb up 8 Thumb down 15
komkommer
16 januari 2013 21:09

@Cargo, ze heeft de moeder van de dader zien protesteren, omdat zij nu wat langer moet reizen, om bij haar zoon te zijn.

Ze wil gewoon tegen dat kalf duidelijk maken, dat ze geen reden tot klagen heeft, dat haar zoon nog leeft.

Dat is de klote boel hier in dit land, het slachtoffer krijgt altijd levenslang, de dader nooit. Het is in belgie beter om te zorgen, dat je dader bent.

topscore: Thumb up 11 Thumb down 4
joke vandevelde
16 januari 2013 21:55

Als je de moeite doet om dit verhaal op te zoeken, vind je 2 strekkingen op het net:

-1. Degene die beweren dat de brief waar is, zijn nationalisten die vroeger met bruine hemden een armband droegen met een zwart kruis op.

-2. De mensen die wat dieper zoeken leren dat dit bericht een hoax is, een broodje aap, ofwel een verhaal dat wal noch kant raakt.

Ik hou het op de tweede versie. Pure stemmingmakerij.
En zeker deze leuke site niet waardig.

verhitte gemoederen: Thumb up 8 Thumb down 9
bolvo
16 januari 2013 22:28

@joke: los van het feit of de brief echt is of niet, uw reactie riekt een beetje naar vooringenomenheid en feitelijk maakt ge u schuldig aan wat ge ongetwijfeld de “nationalisten die vroeger met bruine hemden een armband droegen met een zwart kruis op” verwijt: uber-simplistisch gebral dat geen hout snijdt

Thumb up 4 Thumb down 1
komkommer
16 januari 2013 22:55

Dat het een broodje aap verhaal is, daar kan ik inkomen. Maar het adres en tel nr, dat er hier bij vermeld staat, staat in de witte gids vermeld, dus dat is niet fake ! Wat is de bedoeling van dit verhaal, dat die mensen gestalkt worden, dat iedereen eens gaat bellen om zijn medeleven te betuigen ?

Thumb up 1 Thumb down 3
denden
16 januari 2013 23:32

deze brief gaat al jaren rond, heb hem al is gezien enkele jaren geleden

Thumb up 1 Thumb down 1
Cargo
16 januari 2013 23:49

@Komkommer
(Als het verhaal waar is)
Dan klopt het nog steeds niet, het is de “zoon” die blij moet zijn dat “hij nog leeft”.
En dat de moeder klaagt is toch dood normaal
moederlijk gedrag, of niet soms. Waren de rollen omgekeerd had de schrijfster ook geprotesteerd over het verhuis van haar zoon.

Zoals ik al eerder zij ze had haar brief naar de dader moeten sturen en niet naar de moeder want die heeft hier zelfs niets mee te maken.
Behalve dat ze haar zoon wilt zien.

onvoorwaardelijke liefde = moeders liefde
ongeacht zijn of haar daden.

verhitte gemoederen: Thumb up 2 Thumb down 6
noctem
17 januari 2013 02:52

faaaaaaaaaaake

Thumb up 1 Thumb down 2
komkommer
17 januari 2013 08:03

@Cargo, het zijn degene die achterblijven, die er last van hebben, dat iemand dood is, niet degene die zelf dood is. Er bestaat niks erger voor een iemand, dan je kind verliezen (ouders zouden hun kinderen niet mogen verliezen. Maar daarvoor moet je kinderen hebben, om dat te verstaan).

Dus ik versta (moest het waar zijn), de briefschrijfster zeer goed, de moeder van de dader zit te klagen en doet zelfs de moeite om in de media te komen, omdat haar zoon een paar km verhuist, en dat het voor haar iets moeilijker wordt, om hem nog te zien en te spreken. Moest je beseffen wat voor moeite de moeder van het slachtoffer nog zou willen doen, om haar zoon te spreken, vast te nemen, wat zij daarvoor nog voor over zou willen hebben. Is het maar logisch dat de moeder van het slachtoffer de moeder van de dader duidelijk maakt, dat ze geen klagen heeft. Dat ze geluk heeft, dat ze geen moeder van een slachtoffer is.

Thumb up 4 Thumb down 2
zaag
17 januari 2013 11:19

Ik zie nergens in de brief iets over Marokkaanse mensen staan. Racisten als Touchke en DéCé verdienen wat mij betreft ook een vermindering van mensenrechten. Maar goed, allicht wordt dit bericht verwijderd en wordt mijn IP geblokt (oh neeeeee), want censuur is nu eenmaal eigen aan extreem-rechtsen…zoals touchke en DéCé.

verhitte gemoederen: Thumb up 3 Thumb down 5
Cargo
17 januari 2013 14:16

@komkommer ik begrijp wat ze probeerd duidelijk te maken. Maar die brief brengt haar zoon niet terug, of wel soms? Dus inplaats van de moeder extra schuldgevoelens te bezorgen terwijl ze er niks mee te maken heeft had ze het beter aan de dader gericht.

lol “daarvoor moet je kinderen hebben, om dat te verstaan” probeer ik nu niet de hele tijd uitteleggen dat de moeder van de dader ook net haar kind kwijt is door zijn daden en dat elke moeder of het nu van een slachtoffer of van de dader is op een dergelijke manier zou reageren?

Ik zal het zo simpel mogelijk proberen te maken:
Ze hebben beiden hun zoon verloren en hebben beiden verdriet en het verdriet dat ze voelen is langs beide kanten gerechtvaardigd en hebben ze dus iets gemeen met elkaar. Want wie zegt dat de moeder van de dader blij is met de daad van haar zoon? Ze zouden beter elkaar een hart onder de riem steken inplaats van zinloze en ongefundeerd verwijten te maken in een gefabriceerde brief
van een NVA-er of VB-er.

Thumb up 3 Thumb down 4
denden
17 januari 2013 14:36

ja je moet maar is een ouder zijn van een monster, denk maar is aan de ouders van een kim de gelder, of een dutroux, das om nooit meer onder de mensen te komen

Thumb up 2 Thumb down 1
Cargo
17 januari 2013 16:22

In essentie zijn ze alle drie slachtoffers.
– De schrijfster.
– De moeder van de dader.
– De jonge man die vermoord is.
– En in principe is er nog een vierde en dat zijn de andere betrokkenen familie, vrienden, enz..

Thumb up 1 Thumb down 1
komkommer
17 januari 2013 17:54

Het is ook een manier van te zeggen, had ge uwen kleinen deftig opgevoed, moest ge nu niet klagen.

Ik heb de mijne deftig opgevoed, en die stond te werken voor zijn studies.

Thumb up 2 Thumb down 1
Cargo
17 januari 2013 18:20

@komkommer dat slaat toch nergens op, sinds wanneer ben “jij” verantwoordelijk voor de daden van je zoon of dochter. Wat heeft dit met opvoeding te maken? Je kan de best opvoeding krijgen die er is en nog steeds eindigen als een crimineel!(kijk maar in ons parlement)

Dus om me u logica verder te gaan zouden we ook “U” in den bak moeten gooien omdat jij Komkommer(figuurlijk) een moordernaar hebt opgevoed met voorbedachte rade en heb je dus geen recht op klagen. Weet je wat laten we ineens de volledige familie stamboom beschuldige kuch..fascisme..kuck..

Dat is toch wat je nu zegt of niet soms? Want anders had de vrouw een brave student opgevoed en niet een moordenaar.

Thumb up 3 Thumb down 1
Donatello
17 januari 2013 19:07

Wow iedereen in deze post heeft bijna een brief geschreven. amai wat een tekst

Thumb up 3 Thumb down 2
17 januari 2013 19:16

@ zaag: De info komt van een goede bron, ik kan u verzekeren dat het effectief gaat over een Marokkaanse. Dit was dan ook even ter info.
Dit heeft niets met racisme te maken, enkel maar met de realiteit. U kijkt enkel maar in 1 richting, vanaf er iets gebeurt met een allochtoon en dat dit ook wordt meegedeeld zegt u “racist”. Kunt u mij eens duidelijk zeggen wat dit dan met racisme te maken heeft? Misschien kan u het woord eens opzoeken vooraleer u het nog eens gebruikt zonder de betekenis te kennen.

Poupie
17 januari 2013 21:39

@Zaag: Touchke heeft groot gelijk. Het is niet omdat er een rechts getinte post geplaatst wordt dat ze daarom racisten zijn. Zij verspreiden enkel informatie die zij interessant vinden. Met deze kinderachtige mentaliteit zou Krimineel eveneens geen posts met bloederige of seksuele inhoud mogen plaatsen. Dit zou hen volgens uw mentaliteit namelijk ‘sadistisch’ en ‘vulgair’ maken.
Eén boodschap jou zaag: GROW UP! :finn:

verhitte gemoederen: Thumb up 4 Thumb down 4
jurrie
18 januari 2013 22:10

Eens een zaag altijd een zaag :p
Manne moeste we nu rond een tafeltje zitte dan had Cargo waarschijnlijk een moord begaan Of komkommer.. Maar hij is goed opgevoed e thahah

Thumb up 2 Thumb down 2
joke vandevelde
19 januari 2013 15:52

Maar mensen toch, die brief is precies zo opgesteld om dit soort reacties te verkrijgen. Ze is opgesteld door mensen van de strekking van het Vlaams Vierkant, precies om de “dader” en zijn “moeder” nog meer te haten en te tonen hoe slecht ze wel zijn.
mijn stelling:

– dit verhaal is nooit echt gebeurd.
– de ondertekenaar van deze brief staat misschien wel in het telefoonboek, maar ik durf er een kapitaal onder verwedden dat ze niet eens weet waar het over gaat.
– dit verhaal is speciaal geschreven om nog meer racisme op te wekken.
-En indien alles toch waar zou zijn, kan ik de reactie van “de moeder van de dader” begrijpen: zelfs dan nog zou ik graag hebben dat mijn kind dicht bij mijn huis in de gevangenis zit, om tijdverlies en kosten tegen te gaan.

En alstublief, maak mij niet uit voor Mongool, geef zinnige reacties.

Thumb up 3 Thumb down 3
Cargo
19 januari 2013 16:17

@Jurrie Ik beken ik kan niet tippen aan u zeer ontwikkelde en doordachte redenering, U bent het summum van intellectualiteit onder de Krim bezoekers. Maar als ik een suggestie mag doen, verander u nickname naar iets dat beter bij u past zoals “Inept”.

@Poupie nee idd ze zijn niet racistisch getint
daar zijn ze te slim voor. Maar als je iets of wat een brein hebt weet je dat deze individuen duidelijke fundamentalistische ideeën op over houden wat betreft onze samenleving. Die gedachten hebben trouwens ook geen plaats in onze huidige globaliserende sameleving.
En dit is een feit!

Thumb up 1 Thumb down 2
jurrie
20 januari 2013 12:02

kzal mee spelen e want hier draaid het allemaal om dus at of @cargo alleen wijze mensen komen met zulke praat te boven we zijn allemaal trots op jouw

Thumb up 0 Thumb down 2
bolvo
21 januari 2013 10:46

@zaag: ik zie niet in wat dit met links-rechts, racisme of extreem rechts te maken heeft.
Het is tegenwoordig bon-ton om iedereen die niet akkoord is met het eigen gedachtengoed af te schilderen als extreem-(vul-zelf-in) en/of populistisch (whatever that may be). Een makkelijke manier om elke discussie in de kiem te smoren zonder moeite moeten te doen om met een degelijk argument te komen.

Thumb up 0 Thumb down 0
29 maart 2013 09:47

Dit bericht gaat in meerdere versies rond. Ook met een Nederlandse en een Turkse moeder. Dit heeft alles met racisme te maken. De brief komt uit Brazilië en is op 2 juni 2006 al op een weblog geplaatst. Toen ging het uiteraard niet over Marokkanen, Turken o.i.d. Link: http://www.obrasilpedepaz.blogger.com.br/2006_06_01_archive.html

Thumb up 0 Thumb down 0

Voeg een willekeurige afbeelding (.gif, .jpg, .png) toe.

Op zoek naar?

PEGIDA?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Archief

Categorieën

Krimineel!?

kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon
TransIP