Brief van een Vlaming aan de Koning

Open brief van Pascal Vanbellingen aan onze koning!

Geachte meneer Albert II,
sommigen noemen u ook koning Albert II maar dit lijkt mij er heel ver over. U lijkt mij trouwens geen koning te zijn die het goed voorheeft met alle inwoners van zijn land, want jawel u hebt iets tegen een deel van uw landgenoten. Vreemd, heel vreemd daar ik dacht dat u alle inwoners van uw land op eenzelfde manier zou moeten behandelen ? Uiteraard voel ik mij geen inwoner van uw land, wel van een deel van dat land. Neen ik noem mij geen Belg, ik ben Vlaming !
Maar meneer Albert II, alvorens u een deel van de inwoners van uw land gaat veroordelen, ga samen met uw familie voor de spiegel staan en hou uw hand eens boven al die hoofden. Bekijk vooral ook eens goed naar uw voorouders ! U verwijst naar de jaren ’30, uiteraard kijk ik naar de toekomst, nog zo een 17 jaar en ze zijn er terug !

En als we gezamenlijk de crisis moeten oplossen, waarom krijgt u dan een loonsverhoging van 300.000 euro ? Moest ik u zijn dan zou ik na uw boodschap deze loonsverhoging weigeren ! Maar uiteraard is het makkelijk met een vermanend vingertje kritiek te uiten als u het geld zomaar in de schoot geworpen krijgt. De gewone man of vrouw in de straat zal hard gaan werken, braaf hun facturen en belastingen betalen en hopen dat ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen !

Mag ik u toch ook eventjes verwijzen naar de jaren 1875 en later met uw voorvader Leopold II in Congo die als troetelnaam ‘koning handje kap’ meekreeg ? Was hij het niet die Congo ging leegplunderen om zijn en uw rijkdom op te bouwen en daar bent u trots op ? => http://nl.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_van_België En meneer Albert II, over de connecties tussen uw andere voorvader Leopold III en Hitler zullen we het misschien beter niet hebben ? Was het niet Leopold III die in november 1940 in Berchtesgaden op de koffie ging bij Hitler, het ging allicht niet over koetjes of kalfjes. Wel als ik dat alles zo een beetje overschouw dan vraag ik mij af hoe u kritiek durft te uiten op anderen, zitten de grootste fascisten en racisten niet in uw eigen familie ? Meneer Albert II, u verwijt anderen dat ze steeds de andere de schuld geven van wat fout loopt, dat ze steeds zondebokken zoeken maar u doet het toch wel zelf ! Zou u niet beter eens de hand in eigen boezem steken alvorens anderen de schuld te geven van wat fout loopt ?

Neen meneer Albert II, neen ik heb geen doden op mijn geweten en voor zover ik weet niemand in mijn familie die een dode op zijn/haar geweten heeft. Als ik mij niet vergis meneer Albert II heeft u wel familieleden die doden op hun geweten hebben ?

Neen meneer Albert II, neen ik denk niet dat u mij en vele anderen met mij de les hoeft te spellen ! Vrees niet meneer Albert II, er is nog plaats voor u en uw familie in een klooster ergens in Malonne.

Gelukkig meneer Albert II zijn wij Vlamingen een verdraagzaam volk, dus wens ik u en uw familieleden alsnog fijne eindejaarsfeesten !

 

9 reacties op Brief van een Vlaming aan de Koning

Jaaper
2 januari 2013 12:06

Schandaal! Wat heeft het verleden met het heden te maken? Goede raad van mij: Kijk eerst maar naar jezelf voor anderen te veroordelen. Over de andere inhoud zwijg ik, maar ik ben van mening dat een persoonlijke mening beter voor jezelf gehouden wordt. Zeker als ze zo geformuleerd moet worden

topscore: Thumb up 7 Thumb down 1
Idiot
2 januari 2013 12:34

Wat kom je hier dan jou persoonlijke mening verkondigen? Beetje hypocriet?

Thumb up 4 Thumb down 3
Idiot
2 januari 2013 12:41

Maar idd, naar het verleden moet niet gekeken worden, niemand kan er aan doen wat zijn grootouders in hun leven gedaan hebben. Het feit is wel dat de koning zijn boekje te buiten gaat door weer maar eens kant te kiezen, een beetje nederigheid mag tonen, wij onderhouden zijn leuke levensstijl in deze crisistijden en eindelijk eens afgezet mag worden, want welk nut heeft deze nog? Ik snap niet dat dit nog steeds kan

Thumb up 3 Thumb down 1
komkommer
2 januari 2013 14:09

Je moet naar het verleden kijken, om dezelfde fouten in het heden niet terug te maken. Maar je mag geen appels met peren vergelijken. Je kan belgie niet vergelijken met het na oorlogse duitsland van de jaren 30, wij hebben het de industriele macht en het benodigde volk niet, om de rest van Europa in de afgrond mee te sleuren. Dat er hier eens een paar jaar facisten aan de macht komen, gaat het uiterlijk van de wereld niet veranderen. In het beste geval misschien een paar lokale problemen oplossen. Maar dat zal dan ook in het beste geval zijn.

Politiekers gewoon een pot nat, of het nu links of rechts is. Eigen zak eerst is hetgene wat telt. En de koning doet niet onder voor zijn onderdanen, rechts is vandaag de dag een gevaar voor wat er naar zijn zak toekomt, dus rechts bashen is voor hem een noodzaak.

topscore: Thumb up 7 Thumb down 1
Steven
2 januari 2013 16:35

Wie het schoentje past trekke het aan. Ik ben Belg, Vlaming en mens en voel me totaal niet aangesproken. De koning mag trouwens perfect waarschuwen voor gevaren en trends die schadelijk zijn. Mensen tegen elkaar opzetten is zodanig normaal geworden in dit land dat zelfs erop wijzen al teveel is.

Thumb up 3 Thumb down 1
jurrie
2 januari 2013 20:44

Ik zie het nut niet in van een koning, president lijkt me beter. De persoon die het wordt heeft het dan verdient. bij koning moet je geluk hebben dat je uit het juiste gaatje komt :s

Thumb up 3 Thumb down 0
3 januari 2013 14:22

True wat steven zegt… Ik denk trouwens dat de koning het over dubstep en/of hipsters had. Of over facebook/smartphone gebruikers. By the way heel erg grappig hoe Bart de wever gaat lopen bleiren dat het over hem gaat in plaats van te doen alsof zijn neus bloed en bij de eerste de beste vraag erover, te wijzen op tegenargumenten die bewijzen dat de koning het niet over hem kan hebben gehad. Nuja Die gast weet ik wel dat 85% van zijn stemmers de koning ook niet leuk vinden en besluit dus maar wat extra negativiteit te strooien goed wetende dat hij toch blind gevolgd wordt door de schapen. Hij kan de koning misschien op de trein zetten :D.

Thumb up 1 Thumb down 1
Idiot
3 januari 2013 20:06

destroboy, wat een belachelijke conclusies trek jij toch ‘goed wetende dat hij toch blind gevolgd wordt door de schapen’.
Omdat deze personen jouw mening niet delen label ze je maar als schapen? In elke partij zitten schapen, mensen worden geschoold om te volgen, niet om zelf na te denken, dit is nu eenmaal een feit. En denk jij nu echt dat andere partijen dezelfde methoden niet gebruiken als je ze de kans geeft? De koning manipuleert zelfs als hij de kans krijgt.

Het is ook een feit dat de koning zijn nut voorbijgestreefd heeft, het is onbegrijpelijk dat er zoveel mensen deze belachelijke traditie en familie in stand willen houden, laat de mensen op zijn minst de keuze of ze hieraan meedoen of niet. Ik sponsor liever een goed doel dan deze lafaards.

Thumb up 3 Thumb down 0
Alex
25 maart 2014 00:06

Mja tis altijd gemakkelijk voor onze gal liefst anoniem over alles en nog wat te spuwen maar in de plaats van te jammeren en verbitterd te doen zou het niet eens goed zijn om eens allemaal als een front deze soort onrecht te bevechten?? of gaan we wachten totdat het te laat is en de meesten onder ons tweederangsburgers gedegradeerd zullen worden? het is nu om eens iets er aan te doen !samen kunnen we iets doen maar daarvoor moet je wel lef hebben è

Thumb up 0 Thumb down 0

Voeg een willekeurige afbeelding (.gif, .jpg, .png) toe.

Op zoek naar?

PEGIDA?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Archief

Categorieën

Krimineel!?

kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon
TransIP