Jezus

[LINK|VIDEO] Meer dan 80% van de Belgen is als baby gedoopt en zo automatisch ‘lid’ van de Katholieke Kerk. Ongeacht uw persoonlijke overtuiging staat u dus wellicht genoteerd als katholiek. Wat als je geen lid meer wil zijn van de instelling Kerk? Sommigen beslissen dit omdat ze niet gelovig zijn, maar ook gelovigen kunnen zich vaak niet vinden in de houding van de kerk ten aanzien van de samenleving en ethische kwesties (homofilie, pedofilie, euthanasie, condoom, abortus). Door uit de kerkgemeenschap te stappen en een brief te schrijven naar het bisdom stelt u vooral een symbolische, morele daad. De doopgelofte ongedaan maken kan niet, maar je kunt wel uit de betrokken Kerk treden.

De Vlaamse intellectueel & scepticus Etienne Vermeersch over zingeving en moraalfundering zonder god

 

Trefwoorden: ,

4 reacties op Ontdopen of kerkuittreding procedure

BurN
14 oktober 2010 16:47

Ik ben gedoopt en gevormd maar ben geen gelovige.
Maar om mij daarom te laten uitschrijven lijkt me niet noodzakelijk en belangrijk; het voegt niets toe en het neemt niets weg aan mij als persoon, en daarbij, dat kan ik mijn moeder niet aandoen… :blush:

Thumb up 0 Thumb down 1
julius
14 oktober 2010 17:59

geen domme gast..

Thumb up 0 Thumb down 0
x
14 oktober 2010 21:39

das dan de meest vooraanstaande filosoof en moraalwetenschapper van Belgie

al moet ik zegge dat ie het wel zwart wit ziet

Thumb up 0 Thumb down 0
Dy.
14 oktober 2010 23:27

@ x
Vaak is er inderdaad in de filosofie het terugkerend verschijnsel van de ‘Gulden middenweg’. Als in het vanuit context bekijken en volledig definiëren van de stellingen. Maar wanneer men het over God heeft, kan je alleen maar vaststellen dat de ‘Ethiek’ niet van een ‘Godheid’ komt maar de ‘Godheid’ uit een drang naar ‘Ethiek’ m.a.w. hij is dus overbodig en geen fundament. Zwart eer dan wit, maar waar.

Thumb up 0 Thumb down 0

Voeg een willekeurige afbeelding (.gif, .jpg, .png) toe.

Op zoek naar?

PEGIDA?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Archief

Categorieën

Krimineel!?

kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon
TransIP