The Crap That Is The World: Sinterklaas

Waarschuwing: onderstaande tekst is geschreven door een fan van Sinterklaas en bevat grof taalgebruik, veralgemening en ander lekkers. Kindjes die jonger zijn dan tien jaar moeten nu stoppen met lezen, anders krijgen ze de roe. 

Daarnet lag ik in de zetel te strijden met een geweldig irritante kater toen ik op het nieuws hoorde dat de VN zich heeft ontfermd over een geweldig belangrijk probleem, namelijk de notoire racistische dictator Sinterklaas. Ja, dat lees je goed. Blijkbaar zijn oorlog, armoede en kindermishandeling even belangrijk als het feit dat de kompanen van de heilige man door het leven gaan als ‘zwarte pieten.’ Onder leiding van beroepsidioot professor Verene Shepherd is er een onderzoekscommissie opgestart die moet beslissen of het hele feest rond Sinterklaas en zijn zwarte helpers racistisch is of niet.

Zelf zegt ze ‘moest ik in Nederland wonen, dan zou ik me, als zwart persoon, verzetten tegen het feest.’ Doe toch normaal. Ik ben absoluut geen racist, maar van zulke uitspraken draait mijn maag zodanig om dat ik spontaan begin te projectielbraken. Rassenhaat is verwerpelijk en zou allang niet meer mogen bestaan, maar ik zie niet in waarom er nu plotseling wordt geklaagd over een feest dat al tientallen jaren (of meer, who cares) wordt gevierd. Moest deze discussie gevoerd worden door enkele dronken toogfilosofen omstreeks drie uur ’s morgens dan zou er natuurlijk geen haan naar kraaien, maar moet de VN zich nu echt gaan moeien met dit ‘probleem’?

De klachten die we krijgen, wijzen op racisme en een terugkeer naar de slavernij,’ zegt de professor (blijkbaar is een zekere basisintelligentie geen voorwaarde meer om professor te worden) in een interview. Nu heb ik al een tijd geen bezoek meer gehad van de goede Sint, maar de laatste keer dat ik ‘m heb gezien had hij geen zweep bij zich om z’n negerslaven zo nodig een corrigerende tik te verkopen. Wat is er mis mee dat de helpers van Sinterklaas volgens de ‘legende’ zwart zijn? Is het racistisch om zwarte medewerkers te hebben? Laatst zat ik in een restaurant te genieten van een lap vlees en groenten toen mijn glas wijn werd bijgevuld door een zeer beleefde en behulpzame zwarte ober. Misschien eens bellen naar mevrouw Shepherd, want dat was toch een duidelijk teken van een terugkeer naar de slavernij. Ben ik een slavendrijver als ik samenwerk met een Noord-Afrikaanse vriend om snoepgoed te verdelen aan kleine kindjes? Nee, ik dacht het niet. Hoogstens een sinister individu, waarvan ouders tegen hun kroost zeggen ‘blijf weg van die man.’

De verbale diarree van Verene eindigde echter nog niet, want ze wist ook nog volgend juweel uit te spuwen: ‘Het is beledigend. Wij gaan ook niet de straat op en zeggen: ”Dit is hoe alle blanke mensen eruit zien”. Wij doen dat niet!‘ Wij doen dat ook niet, beste professor. Iedereen weet dat niet alle zwarten rondlopen met een pofbroek en een onnozele muts. What’s next? Gaan we volgend jaar klachten horen van Spaanse ouderen die zich beledigd voelen omdat niet alle Spanjaarden op leeftijd rondlopen met een mijter en een potsierlijke staf? Het toeval wil gewoon dat Sinterklaas, volgens het verhaaltje, een zwarte partner heeft, vandaar dat men zich zwart verft. Ik zou graag nog meer argumenten geven om deze stelling belachelijk te maken, maar dat is volgens mij niet echt nodig.

Het interview sluit ze in schoonheid af met deze rake vraag ‘Waarom hebben jullie trouwens twee Santa Clauses nodig?‘ Verene toch… Misschien omdat wij in het racistische Europa allemaal hebberige klootzakken zijn. Misschien omdat we graag hebben dat hulpeloze negertjes/rendieren brutaal worden uitgebuit door een oude kindervriend. Of misschien, en ik had nooit gedacht dat ik dit antwoord ooit in een (ietwat) serieuze context zou gebruiken, omdat het nu gewoon zo is. Misschien moet de VN dan ook maar ineens een werkgroep oprichten die er voor zorgt dat elk land in de wereld precies even veel feestdagen heeft. 

Ik wacht in spanning tot kerstmis, wanneer Gaia begint te kankeren dat de kerstman een dierenmishandelaar is en dat niet alle rendieren kunnen vliegen. De VN kan zich beter bezig houden met echte problemen zoals, ik zeg zo maar iets, oorlogen en dergelijke. Het feit dat ze zich onsterfelijk belachelijk maken door zich te moeien met plaatselijke folklore zal hun reputatie niet ten goede komen.

Verene Shepherd, hou je alsjeblieft bezig met nuttige zaken en laat discussies als deze waar ze thuis horen; aan de togen van plaatselijke kroegen. ‘Onderzoeken’ als dit dragen alleen maar bij aan the crap that is the world.

Individuen die het niet eens zijn met het gezeik rondom Sinterklaas kunnen de ludiek genoemde Facebookpagina ‘Pietitie’ gaan liken. 

 

Trefwoorden: , , , , , , ,

3 reacties op The Crap That Is The World: Sinterklaas

Lientje
23 oktober 2013 19:55

Echt geweldig!

komkommer
23 oktober 2013 23:41

Wat gaat de oplossing zijn, dat er binnen kort, rode blauwe en gele pieten in nederland rondlopen. Hoe ga je dat ooit uitleggen aan de klein gasten, die zijn geel van door de schoorsteen te kruipen…. ja in doel 3 moet ook speelgoed geleverd worden ofzo. De vn is een nutteloze organisatie geworden, ze heeft geen macht of geen draagkracht meer, en dan gaat ze zich met pietluttigheden bezig houden.

Waarom moeten ze in nederland/belgie 2 santa clauses nodig, omdat santa claus een uitvindsel van coca cola is, en pas in de jaren 30 ontstaan is, dat is al 1 reden. De kerstman is ons feest niet. En daarbij, de kerstman is dat geen belediging voor alle kleine mensen ?

En daarbij foert, ik vier sinterklaas niet, ik vier sint-maarten. Ik ga er niet van wakker liggen

basje
24 oktober 2013 02:23

waarom we 2 Santa Clauses hebben is niet coca cola zijn schuld
De kerstman is een samensmelting van onder andere sinterklaas en andere soortgelijke figuren. Tradities die er al honderden jaren waren. Later is het sint-verhaal door de verschillende migranten meegenomen van hier naar het nieuwe land (amerika dus)
Het is daar uitgegroeid tot een eigen verhaal en traditie, namelijk de kertman.

Doordat iedereen vanuit amerika ook weer terugkwam is de traditie van de kerstman ook naar “europa” gekomen.

Dus “sinterklaas” is overgewaaid naar amerika en is Santa Claus geworden. En later als kertman weer teruggewaait naar hier.

Waarom 2 Santa Clauses? Nou ja, naast dat Santa Claus dus een verbastering is van (o.a) sinterklaas en die vn-vrouw dus vanuit haar cultuur kijkt ( ipv waar hij echt vandaan komt ) hebben we er 2 door het samensmelten van verschillende culturen.

Zonder (o.a) sinterklaas wat er nooit een Santa Claus geweest

Niet gevonden?

Aanwezig

Gele Hesjes?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Meisjes van plezier

 

Gehost door

TransIP