Van Rossem:

Jean Pierre Van Rossem legt uit welke oplossingen er zijn voor de crisissen die ons land kent.

Om het ondernemingsklimaat en concurrentiekracht te verbeteren (1) moet de BTW verlagen van 21% naar 19%, want dit zal de KOOPKRACHT van de bevolking vergroten; (2) De vennootschapsbelastingen verlagen tot 20% om ons op gelijke hoogte te brengen als de voornaamste andere Europese landen; (3) De patronale bijdragen (parafiscale lasten) verlagen met 12%. De Macro-economische computermodellen van JPVR tonen aan dat deze drie punten 65.000 extra werkplaatsen zullen scheppen.

Ten tweede wil Rossem een bijkomende stimulans geven door het inzetten van VOLKSKAPITAAL (Kasbons à 3% of 4% met staatswaarborg) voor een SOCIALE HOLDING. Deze Sociale holding zal betaalbare woningen bouwen voor jonge gezinnen en private beleggers. Elk jaar zijn er circa 50.000 jonge of nieuwe gezinnen. Dus per jaar moeten er 50.000 nieuwe woningen gebouwd worden. Daarvoor zijn er ongeveer 150.000 arbeiders nodig die nu veelal in de werkeloosheid zitten. Aan deze operatie zal de Overheid circa 13.7 miljard winst maken, zonder dat de Staat bij de banken geld moeten lenen tegen hoge interesten, en zich in de schuld steken.

Ten derde moet België de verdeling van de staatswaarborgen ivm Dexia op Europees Niveau herbespreken. Deze onrechtvaardige verdeelsleutel moet gespreid worden over ALLE landen die belang hebben bij instandhoudig van Dexia als systeembank.

 

3 reacties op Van Rossem: ‘belast peperdure villa’s extra’

Bertje
25 januari 2013 08:36

:gaehn:

Thumb up 2 Thumb down 3
25 januari 2013 15:39

50000 nieuwe woningen per jaar? En wat met alle reeds leegstaande woningen? En woningen die tijdens die jaren leeg komen te staan door sterfgevallen e.d.?

Thumb up 1 Thumb down 3
komkommer
27 januari 2013 18:00

@Nicow, ’t van rossem, die mens weet van voor niet meer, dat hij vanachter leeft. Laat hem lullen. In het oud mannekes huis bij de andere oude venten zetten, en ze tegen elkander laten op lullen. Hebben wij er geen last van.

Thumb up 0 Thumb down 0

Voeg een willekeurige afbeelding (.gif, .jpg, .png) toe.

Op zoek naar?

PEGIDA?

Resultaten

Loading ... Loading ...

Archief

Categorieën

Krimineel!?

kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon
TransIP